Uporaba piškotkov

 
 
 

Spletna stran csh.si uporablja piškotke. S piškotki vas osebno ne identificiramo. Uporabljamo jih samo za boljše delovanje spletišča. V kolikor se z uporabo piškotkov ne strinjate in ne potrdite izbire, se piškotki, ki niso nujno potrebni za uporabo spletne strani, ne bodo naložili.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so manjše besedilne datoteke, običajno iz črk in številk, ki jih obiskano spletno mesto shrani v napravo (računalnik, mobilnik, tablica itd.) z namenom prepoznavanja teh naprav. Shranjevanje piškotkov je pod nadzorom brskalnika – glejte spodaj: kako piškotke odstraniti.

ZAKAJ NAŠA SPLETNA STRAN POTREBUJE PIŠKOTKE?

Glavni namen piškotka je, da (našemu) spletnemu strežniku omogoči, da uporabniku predstavi prilagojene spletne strani, ki omogočajo, da je doživetje ob obisku (naše) spletne strani bolj osebno in da se bolje odziva na posamezne uporabnikove potrebe. Interakcija med uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je uporabniku ob ponovnem obisku prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je tako bolj učinkovito in prijetno.

Na spletni strani csh.si jih uporabljamo za hitrejše delovanje spletnega mesta in boljšo uporabniško izkušnjo ter spletno analitiko.

Nujno potrebni piškotki

To so piškotki, ki so nujni za pravilno delovanje spletne strani. Ti piškotki omogočajo uporabniku delovanje spletnih storitev, boljšo uporabniško izkušnjo in za njih ni potrebno pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti nam omogočajo, da prepoznamo in štejemo uporabnike ter zberemo podatke o tem, kako se spletna stran uporablja (npr. katere strani uporabniki najpogosteje odprejo). To nam pomaga izboljšati način delovanja naše spletne strani, na primer tako, da olajšamo iskanje tistega, kar iščete.

KAKO PIŠKOTKE ODSTRANITI:

Piškotke lahko nadzirate ali brišete v svojem spletnem brskalniku. Za podrobnejše informacije o njihovem upravljanju izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate.